Pernilla Kipping, 41 år

Pernilla Kipping

Pernilla Kipping, 41 år

Min starkaste upplevelse hittills, kopplat till läsande och skrivande, var när jag gick min första skrivarkurs. Jag hade tidigare bara skrivit för mig själv. Att träffa ett gäng andra skrivande personer och tillsammans läsa och diskutera varandras texter var så roligt. Det var lite läskigt också, men spännande och väldigt givande. Sedan dess har mitt intresse för såväl skrivande, som läsande, bara ökat.

Eftersom jag främst skrivit för att bearbeta och ta mig igenom motgångar i livet handlar mitt skrivande om det. Jag vill genom olika typer av texter dela mina erfarenheter av att bli mamma till ett svårt sjukt barn, att leva i en ”funkis-familj”, att ha assistenter i hemmet dygnet runt, att drabbas av utmattning och av bröstcancer. Främst vill jag sprida hopp om att det faktiskt går att ta sig igenom och så vill jag dela tips och strategier som funkat för mig.

Eftersom jag är tvåbarnsmamma och tvåhundsmatte måste jag se till att skriva som sjutton mellan hämtningar, lämningar och hundpromenader. Jag sitter antingen vid matbordet eller uppkrupen i soffan med en gosig, vit golden retriever på vardera sidan. Jag har alltid träningskläder på mig, för då skäms jag inte över att vara osminkad när jag möter andra (välklädda, snygga) mammor på skolgården. Det ser bara ut som att jag tränar Varje Dag. Perfekt!

Jag är även barnyoga-lärare och har skrivit ett par yogasagor för egen användning. Det hoppas jag skriva flera av! Kanske till och med ge ut dem…