Om Skrivarskolan

På engelska: English.

Vill du veta mer om vår skolas historia? Klicka här.

Undrar du vem skolans huvudman är? Klicka här.

En skola där du blir sedd

Letar du efter en skola där du blir sedd? En skola där du kan räkna med kamratstöd och att du blir respekterad för den du är? Då har du kommit rätt.

Skolan lever på att du som läser hos oss vill förverkliga dina drömmar. På Kvarnby är det dina erfarenheter, din kunskapstörst, dina utbildningsbehov och, inte att glömma, dina visioner som styr. Hos oss syns du inte bara, utan här kan du påverka.

Kvarnby folkhögskola är inte vilken folkhögskola som helst: Vi är vänsterns skola. Det innebär att vi har en ambition och en vilja att förändra världen. Du behöver inte dela våra värderingar, men du ska veta att alla människor är välkomna hos oss – oavsett bakgrund. Kom helt enkelt som du är.

Här finns vi

Du hittar oss på tre platser i Malmö:

Kvarnbyenheten, strax utanför Rosengård, är stället där våra Allmänna kurser och skolans Studiemotiverande folkhögskolekurser (SMF) finns. Här hittar du sedan hösten 2018 också Skrivarskolan. Från hållplatsen Stenkällan avgår stadsbuss nummer 52 hit.

Gullvik ligger nära Malmöstadsdelen Nydala. Det är vår största skolenhet. Här kan du läsa SFI, Etableringskurser för nyanlända, studiemotiverande kurser med språkprofil med mera. Gullvik är också säte för Vänsterns akademi. Närmaste busshållplatser är Almtorget (stadsbuss 32), Nydalatorget (stadsbuss 8) och Lönngården (stadsbuss 35).

Serieskolan är en av Nordens mest etablerade utbildningar för serietecknare, belägen på Kulturhuset Mazetti på Möllevången, dörr till dörr med andra serieverksamheter.

Skolan är också ett distanskurscentrum och har kursverksamhet på annat håll än Malmö och Skåne, för närvarande Cienfuegos på Kuba.

Kvarnby Folkhögskola

Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö

Tel: 040-602 87 00
Epost: info@kvarnby.se

ABA-huset

Scheelegatan 7
212 28 Malmö

Tel: 040-602 87 00
Epost: info@kvarnby.se

Serieskolan / Mazetti

Friisgatan 15b
214 21 Malmö

Tel: 040-602 87 00
Epost: info@kvarnby.se